Ladestasjon Drammen

Ladestasjon Drammen

Er du elbileier eller planlegger å bli det? Elektriker Øst hjelper deg med ladestasjon i Drammen og omegn. 

Kontakt oss.

Drammen har til sammen 125 offentlige ladestasjoner, noe som tilsvarer 16 elbiler per offentlige ladestasjon. Dette viser undersøkelser fra 2019. Det er derfor veldig gunstig å ha en ordentlig og sikker elbillader slik at du kan lade bilen din så mye som mulig hjemme. Dra hjemmefra med en fulladet bil hver morgen og slipp å stå i ladekø i løpet av dagen. 

Les mer: Ladestasjon til elbil 

Trygg og rask lading 

Når du skal gå til innkjøp av en elbil, bør tankene automatisk også gå til hvordan du skal lade bilen. Her er det flere ting du bør tenke på. For eksempel, for å sikre både huset og bilen din er laderen nødt til å ha sin egen sikring i sikringsskapet. De forskjellige elbilene kommer også med ulike krav, noe våre eksperter kan kartlegge for deg. Elektriker Øst hjelper deg med sikker installasjon av ladestasjon i Drammen. 

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefaler ladebokser til alle elbilister som har planer om å lade hjemme. Slike bokser utgjør den tryggeste og mest effektive lademuligheten på markedet i dag. Hos Elektriker Øst har vi erfaring og kompetanse til å finne sikre og raske løsninger som er tilpasset deg og din bils behov.  

Hvorfor ladestasjon?

Det er fremdeles en stor andel av elbilister som velger å bruke en vanlig jordet stikkontakt for å “fylle opp tanken” på bilene sine. Selv om denne løsningen i utgangspunktet virker enkel og billig, må du også her få hjelp av en elektriker til å montere stasjonen for at ladingen skal gå sikkert for seg. Vi gjør det vi kan for å klargjøre dine uttak for lading. 

Grunner til hvorfor en skikkelig elbillader er en god investering: 

  • Effektivt lading. Ved bruk av vanlig husholdningskontakt får man lavere ladeeffekt.
  • Lav risiko for at en sikring ryker i løpet av natten. Du slipper å våkne opp uten tilstrekkelig strøm på bilen.
  • Mindre brannfarlig enn lading i vanlige stikkontakter.
  • Ladestasjonen avbryter ladingen ved feil, og du vil derfor oftere unngå alvorlige jordfeil. 
  • Større sikkerhet for både bilen og husets elektriske system.
  • Mulighet til hurtiglading

Dersom du likevel ønsker lade med stikkontakt, er Elektriker Øst selvsagt tilgjengelig for å gå igjennom sikringsskapet og passe på at kontaktene dine er i henhold til normen NEK400, som den er nødt til å være. Vær også obs på at regelmessig lading med vanlig stikkontakt kun anses som en nødløsning.

Skal du installere en ladestasjon i Drammen? Ta gjerne kontakt med oss for å høre hvordan vi kan hjelpe deg! 

Kontakt oss.